ONS BEDRIJF

Van Schaik Kozijnen is rond 1960 begonnen als aannemingsbedrijf H.J. van Schaik. De benodigde kozijnen werden in de eigen machinale werkplaats gemaakt. Later werd het aandeel kozijnen voor collega-aannemers steeds groter en is het aannemingsbedrijf afgebouwd om alle aandacht te hebben voor de productie van houten kozijnen en alles wat daarbij hoort.

In 1995 is een begin gemaakt met aansturing d.m.v. de computer en inmiddels staat de derde generatie van aangestuurde bewerkingsmachines te draaien. Eind 2009 is Van Schaik Kozijnen verhuisd vanuit Noorden naar Woerdense Verlaat en wordt er in een nieuw pand volgens de eisen van deze tijd gewerkt. Door goede isolatie en moderne machines is het energieverbruik minimaal.

“Bij Van Schaik Kozijnen staat kwaliteit, service en persoonlijke aandacht voorop”

Bij Van Schaik Kozijnen staat kwaliteit, service en persoonlijke aandacht voorop. Van Schaik Kozijnen is een BV. Onze klantenkring bestaat uit particulieren, kleine en middelgrote aannemingsbedrijven uit de regio. Onze projecten bestaan uit: renovatie, luxe woningen, dakkapellen, aanbouwen, losse ramen, deuren enzovoorts. Ook voor schuin- en rondwerk kunt u bij ons terecht.

Aanverwante producten als lijstwerk, glas, glas-in-lood, ventilatieroosters, kunststof- en hardsteen dorpels kunnen wij meeleveren zodat u één aanspreekpunt heeft.

VERANTWOORD BOSBEHEER

Het FSC-systeem zorgt ervoor dat de bossen op onze wereld door middel van verantwoord bosbeheer behouden kunnen blijven. Met verantwoord bosbeheer doelt men op bescherming van het leefgebied van planten en dieren en respect voor de rechten van de lokale bevolking en bosarbeiders. Maar ook op hout oogsten en geld verdienen mét behoud van het bos. Een goed beheerd bos loop minder risico om gekapt te worden voor andere doeleinden, zoals het aanleggen van palmolie- of sojaplantages en mijnbouw.

Natuurbelangen:

  • In bossen met grote natuur- en cultuurwaarden wordt niet geoogst
  • Na de houtoogst krijgt het bos de kans zich te herstellen
  • De oogst is minder dan de bijgroei in de herstelperiode
  • Oogst van bomen langs waterlopen en op steile hellingen is niet toegestaan

Sociale aspecten:

  • De rechten van inheemse volken worden gerespecteerd en vastgelegd
  • Bosarbeiders genieten goede arbeidsomstandigheden voor wat betreft werktijden, loon, veiligheid en training
  • FSC-bosbeheer levert veel directe en indirecte werkgelegenheid op in regio’s die tot de armste ter wereld behoren

Economische belangen:

  • Een FSC-gecertificeerd bedrijf biedt werkgelegenheid en levert inkomsten op. Het versterkt daarmee de lokale economie
  • Een gezonde bedrijfsvoering, gericht op continuïteit, stimuleert de lokale bevolking tot het behouden van het bos

Gebruik dus FSC!

Door FSC te gebruiken, draagt u direct bij aan de bescherming van onze wereldwijde bossen en aan een gezonde leefomgeving voor mens en dier wereldwijd. Omdat u het bos op deze manier economische waarde geeft, zorgt u ervoor dat het behouden blijft. En dat is belangrijk, want u wilt toch ook eeuwig blijven genieten van zowel onze bossen als van de natuurlijke producten hout en papier?

www.fsc.nl

Van Schaik Kozijnen FSC hout

“RUIM ASSORTIMENT BINNENDEURKOZIJN OP VOORRAAD”